Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39421 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Džem brusinkový |
70 ml | Hovězí vývar základní |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřové maso libové |
60 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 157,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na menší řízečky, omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s olejem. Takto připravenou směs vetřeme do řízečků a necháme je přes noc marinovat v chladničce. |
2 | Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Pánev rozpálíme, olej nepřidáváme a řízečky na ní osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Jarní cibulku na stejné pánvi osmahneme, podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs přendáme do misky a za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme brusinkový džem a omáčku vrátíme zpátky na pánev, kde ji přivedeme k varu a ještě 5 minut povaříme. |
4 | Na připravené talíře servírujeme vždy dva řízečky, zalijeme brusinkovou omáčkou a zdobíme plátkem pomeranče. |