Jednoduchý recept

Jehněčí na zelenině

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39424

Ingredience

1 ks Celer bulvový
6 ks Cibule
200 g Hrách
6 ks Hřebíček
600 g Jehněčí maso
1 hrnek Masový vývar
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
200 ml Víno červené
4 stroužek Česnek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 271kJ
10% Sacharidy 38 g
35% Tuky 26 g
16% Sodík 327 mg
40% Bílkoviny 22 g

Jehněčí na zelenině postup přípravy receptu:

1

Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody.

2

Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku.

3

Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme.

4

Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit.

5

Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme.

Poznámka

Pokrm podáváme např. s rýží, čas přípravy je bez doby namáčení hrachu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept