Jehněčí na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
200 g | Hrách |
6 ks | Hřebíček |
600 g | Jehněčí maso |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrnek | Masový vývar |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 604,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 305,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 965,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika červená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Masový vývar, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody. |
2 | Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku. |
3 | Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme. |
4 | Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit. |
5 | Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme. |
Poznámka
Pokrm podáváme např. s rýží, čas přípravy je bez doby namáčení hrachu.