Recept

Francouzský medový chléb

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39425
Kategorie: Přílohy

Ingredience

40 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
350 ml Med včelí
100 ml Mléko polotučné
125 g Mouka polohrubá
125 g Mouka žitná
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
29% Sacharidy 104 g
6% Tuky 4 g
2% Sodík 38 mg
18% Bílkoviny 10 g

Francouzský medový chléb postup přípravy receptu:

1

Velmi zlehka ohřejeme na pánvi med a cukr, dokud se nám vzájemně nepropojí a směs se nepotáhne. Poté med dáme do mísy, přidáme mouku, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, vejce a mléko.

2

Těsto nyní pořádně promícháme a nalijeme do olejem vymazané formy na chléb. Z vrchu zakryjeme potravinářským papírem, aby se chleba nepřipékal. Pak už jen dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia cca hodinu a 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept