Sýrovo-jablečný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-jablečný chléb
Sýrovo-jablečný chléb
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39426 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 143,6mg |
Draslík | 346,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-jablečný chléb postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme mouku a na kousky nakrájené změklé máslo. K drobence přidáme nastrouhaná jablka a taktéž nastrouhaný sýr, přidáme vejce a pořádně promícháme. |
2 | Těsto přendáme do máslem vymazané formy na chléb a posypeme ho vločkami. Dáme péct do trouby na hodinu a půl při teplotě 180 stupňů Celsia. Před vyndáním zkoušíme pomocí špejle, zda je chléb hotový. Pokud je po propíchnutí špejle suchá, můžeme chléb z trouby vyndat. |