Recept

Pečená vepřová žebírka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39429
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
50 ml Brandy
2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,5 kg Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,190 kcal
Kilojoule 4 980kJ
2% Sacharidy 6 g
131% Tuky 98 g
17% Sodík 340 mg
108% Bílkoviny 61 g

Pečená vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

V menší misce smícháme očištěný a najemno nasekaný česnek, olej, limetkovou šťávu, brandy, med, sůl, pepř, bazalku. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou. Necháme přes noc marinovat v chladničce.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebra vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut. Během pečení potíráme zbytkem marinády.

3

Grilovací pánev rozpálíme a po vyjmutí žeber z trouby je vložíme na gril, kde je grilujeme z každé strany asi 7 minut. Ihned poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept