Jehněčí sekaná se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí sekaná se špenátem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39430 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kg | Jehněčí maso |
5 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
100 g | Špenát listový čerstvý |
70 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 451,3mg |
Draslík | 559,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jehněčí maso, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí sekaná se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Šalotku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Špenát omyjeme a ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme, scedíme a nasekáme najemno. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a šalotku s česnekem na něm osmahneme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
3 | Do mísy k šalotce a česneku přidáme kečup, hořcici, cukr, sůl, pepř, mleté jehněčí maso, vejce, špenát, strouhanku a rukama důkladně promícháme. |
4 | Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vyložíme plátky parmské šunky a naplníme masovou směsí. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení ihned podáváme. |