Recept

Jehněčí sekaná se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39430
Kategorie: Sekaná

Ingredience

2 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 kg Jehněčí maso
5 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
100 g Špenát listový čerstvý
70 g Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 556kJ
14% Sacharidy 51 g
56% Tuky 42 g
21% Sodík 419 mg
71% Bílkoviny 40 g

Jehněčí sekaná se špenátem postup přípravy receptu:

1

Šalotku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Špenát omyjeme a ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme, scedíme a nasekáme najemno.

2

Na pánvi rozpálíme olej a šalotku s česnekem na něm osmahneme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

3

Do mísy k šalotce a česneku přidáme kečup, hořcici, cukr, sůl, pepř, mleté jehněčí maso, vejce, špenát, strouhanku a rukama důkladně promícháme.

4

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vyložíme plátky parmské šunky a naplníme masovou směsí. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept