Recept

Rostbíf na portském víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39432

Ingredience

2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
1% Sacharidy 3 g
60% Tuky 45 g
8% Sodík 160 mg
92% Bílkoviny 52 g

Rostbíf na portském víně postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl, pepř a dijonskou hořčici. Za pomoci injekční stříkačky maso napustíme porstským vínem.

2

V pekáči rozpálíme máslo a roštěnec na něm ze všech stran opečeme tak, aby se vytvořila hnědá kůrka.

3

Poté rostbíf podlijeme troškou portského vína a vložíme na 30 minut péct do trouby. Po upečení necháme rostbíf asi 30 minut zchladnout.

4

Krájíme na slabé plátky a servírujeme na připravené talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept