Rostbíf na portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf na portském víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39432 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 807,2mg |
Vláknina | 19,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf na portském víně postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl, pepř a dijonskou hořčici. Za pomoci injekční stříkačky maso napustíme porstským vínem. |
2 | V pekáči rozpálíme máslo a roštěnec na něm ze všech stran opečeme tak, aby se vytvořila hnědá kůrka. |
3 | Poté rostbíf podlijeme troškou portského vína a vložíme na 30 minut péct do trouby. Po upečení necháme rostbíf asi 30 minut zchladnout. |
4 | Krájíme na slabé plátky a servírujeme na připravené talíře. |