Recept

Jehněčí hamburger se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39434

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Hořčice francouzská
600 g Jehněčí maso mleté
4 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
13% Sacharidy 46 g
64% Tuky 48 g
19% Sodík 370 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí hamburger se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mleté jehněčí maso smícháme se strouhankou, 2 lžícemi kečupu, mlékem, hořčicí, vejcem, solí, pepřem, bazalkou a důkladně promícháme.

2

Z masové směsi tvarujeme 4 karbanátky. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky na něm důkladně osmažíme.

3

Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Housky na hamburgery překrojíme, potřeme máslem a na pánvi lehce opečeme.

4

Do každé housky vložíme hamburger, kolečka cibule, plátky rajčat, pokapeme kečupem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept