Jehněčí hamburger se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hamburger se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39434 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
600 g | Jehněčí maso mleté |
4 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 183,2mg |
Draslík | 464,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Jehněčí maso mleté, Olej slunečnicový, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice francouzská, Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hamburger se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mleté jehněčí maso smícháme se strouhankou, 2 lžícemi kečupu, mlékem, hořčicí, vejcem, solí, pepřem, bazalkou a důkladně promícháme. |
2 | Z masové směsi tvarujeme 4 karbanátky. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky na něm důkladně osmažíme. |
3 | Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Housky na hamburgery překrojíme, potřeme máslem a na pánvi lehce opečeme. |
4 | Do každé housky vložíme hamburger, kolečka cibule, plátky rajčat, pokapeme kečupem a ihned podáváme. |