Recept

Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39437

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
150 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Limetková šťáva
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
100 ml Víno portské
1 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý
800 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 696kJ
3% Sacharidy 9 g
87% Tuky 65 g
19% Sodík 372 mg
76% Bílkoviny 43 g

Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm podusíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.

3

Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a jarní cibulku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme houby a podusíme. Podlijeme trochou portského vína, přidáme limetkovou šťávu, 50 g másla a povaříme. Nakonec přimícháme špenát, osolíme a opepříme.

4

Vepřovou plec rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát masa, který pomocí paličky na maso ještě rozklepeme. Osolíme, opepříme a na plát masa klademe špenátovo-houbovou směs. Na špenát rozložíme plátky kozího sýra a roládu zavineme. Svážeme pomoci kuchyňského provázku.

5

V pekáčku rozpustíme zbytek másla, vložíme na něj roládu a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme asi 75 minut.

6

Po upečení nakrájíme na plátky a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept