Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39437 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno portské |
800 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 191,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda se špenátem a kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm podusíme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
2 | Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a jarní cibulku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme houby a podusíme. Podlijeme trochou portského vína, přidáme limetkovou šťávu, 50 g másla a povaříme. Nakonec přimícháme špenát, osolíme a opepříme. |
4 | Vepřovou plec rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát masa, který pomocí paličky na maso ještě rozklepeme. Osolíme, opepříme a na plát masa klademe špenátovo-houbovou směs. Na špenát rozložíme plátky kozího sýra a roládu zavineme. Svážeme pomoci kuchyňského provázku. |
5 | V pekáčku rozpustíme zbytek másla, vložíme na něj roládu a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme asi 75 minut. |
6 | Po upečení nakrájíme na plátky a ihned servírujeme. |