Plamenné skopové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plamenné skopové kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tabasco |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 579,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 238,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Kari koření, Kmín drcený, Sůl, Tabasco, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plamenné skopové kari postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Feferony nakrájíme nadrobno a se vším kořením přidáme do kastrolu k cibuli. |
2 | Krátce podusíme, vložíme maso, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Těsně před koncem ochutíme tabascem a citronovou šťávou. |
Poznámka
Pokrm podáváme s rýží.