Rybí závitky plněné hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 267 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závitky plněné hovězím masem
Celkový čas: | 267 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 147 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Hovězí kýta |
15 g | Shiitake houby |
4 g | Sůl |
700 g | Treska aljašská |
4 g | Ucho Jidášovo |
omáčky | |
---|---|
30 ml | Balsamico ocet |
3 g | Cibulka jarní |
4 g | Cukr krupice |
100 g | Fazolové klíčky |
6 g | Hořčice |
100 g | Okurka salátová |
2 ml | Olej sezamový |
15 ml | Olej stolní |
30 ml | Omáčka sójová |
10 g | Oříšky piniové |
1 g | Sezam - semena |
60 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 890,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Shiitake houby, Sůl, Treska aljašská, Balsamico ocet, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolové klíčky, Okurka salátová, Olej sezamový, Olej stolní, Oříšky piniové, Sezam - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ucho Jidášovo, Hořčice, Omáčka sójová, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závitky plněné hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme sójový ocet, smícháme 15 ml octa, sójovou omáčku, vodu (3 lžíce) a polovinu piniových ořechů, které jsme namleli. Připravený sojový ocet odložíme stranou. |
2 | Poté připravíme hořčičnou omáčku smícháním druhé poloviny mletých pinií s hořčicí, zbylým octem a cukrem a nadrobno nasekanou cibulkou. Omáčku dochutíme solí. |
3 | Houby namočíme na 1 hodinu do jednoho litru vody a poté je necháme okapat a smícháme s jednou polovinou hořčičné omáčky. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a promícháme s druhou polovinou hořčičné omáčky, poté orestujeme ve stolním oleji na pánvi. Fazolové klíčky očistíme, pokrájíme na menší kousky a krátce povaříme, zhruba 2 minuty v osolené zbývající vodě. |
4 | Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme na pánvi v sezamovém oleji. Okurky restujeme jen 10 sekund, aby plátky neztratily barvu. |
5 | Rybí plátky zlehka naklepeme a osušíme v utěrce. Připravíme nádivku, orestované kousky masa smícháme s připravenými kousky hub, povařenými fazolovými klíčky. Plátky rozložíme a rozdělíme na ně připravenou nádivku s hovězím masem. Nakonec na plátky s nádivkou dáme sezamová semínka a plátky zabalíme, posypeme škrobem a vaříme v páře na bavlněné utěrce 5 minut. Hotové závitky podáváme horké, přelité připraveným sójovým octem. |