Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39440 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 812,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 491,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika mletá sladká, Pažitka, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
3 | Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalotku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a asi 5 minut opékáme. |
4 | Brambory překrojíme na polovinu, vnitřek trochu vydlabeme. Vydlabané vnitřky brambor smícháme s masem a šalotkou. Takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory a sypeme najemno nastrouhaným parmazánem. Naplněné brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem, navrch rozložíme kousky másla a zapékáme v troubě asi 15 minut. |
5 | Po upečení ihned servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |