Skopové kari s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kari s květákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kari koření |
1,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kg | Skopové maso přední |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 530,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kari s květákem postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky a osmažíme na rozpáleném oleji. Cibuli posekáme a osmahneme na rozehřátém másle. |
2 | Přidáme koření a opražíme. Po několika minutách vložíme maso, vmícháme jogurt a ochutíme solí. Když je maso měkké, přidáme osolený květák a dusíme do měkka. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.