Recept

Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39443

Ingredience

4 ks Hrušky
800 g Jehněčí kýta
5 polévková lžíce Limetková šťáva
80 ml Ocet rýžový
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
3 polévková lžíce Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 413kJ
6% Sacharidy 22 g
47% Tuky 36 g
22% Sodík 433 mg
67% Bílkoviny 38 g

Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem postup přípravy receptu:

1

Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme do mísy, přidáme 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce zázvoru, sójovou omáčku, rýžový ocet, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme jehněčí kotlety.

2

Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme zbytek limetkové šťávy s rýžovým vínem, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme plátky hrušek a 15 minut povaříme.

3

Hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný zázvor a špetku pepře.

4

Kotlety vyjmeme z marinády. Grilovací pánev rozpálíme a kotlety grilujeme z každé strany asi 8 minut.

5

Poté ihned servírujeme na talíře a podáváme s hruškovo-zázvorovým dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept