Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39443 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Hrušky |
800 g | Jehněčí kýta |
5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
80 ml | Ocet rýžový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 807,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrušky, Jehněčí kýta, Limetková šťáva, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme do mísy, přidáme 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce zázvoru, sójovou omáčku, rýžový ocet, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme jehněčí kotlety. |
2 | Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme zbytek limetkové šťávy s rýžovým vínem, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme plátky hrušek a 15 minut povaříme. |
3 | Hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný zázvor a špetku pepře. |
4 | Kotlety vyjmeme z marinády. Grilovací pánev rozpálíme a kotlety grilujeme z každé strany asi 8 minut. |
5 | Poté ihned servírujeme na talíře a podáváme s hruškovo-zázvorovým dipem. |