Recept

Židovský sváteční chléb

  • Izrael (židovský)
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39444

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
2 kávová lžička Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
3 kávová lžička Mák mletý
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

127% Kalorie 2,500 kcal
Kilojoule 10 461kJ
108% Sacharidy 387 g
99% Tuky 74 g
53% Sodík 1 g
136% Bílkoviny 76 g

Židovský sváteční chléb postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy a smícháme s vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté pořádně zamícháme. Poté do mísy přidáme mouku, sůl a opět zamícháme. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na 20 minut kynout na teplé místo.

2

Do mísy přidáme med, rozšlehané vejce a rozehřáté máslo. Opět vše pořádně promícháme. Těsto pak vyklopíme a minimálně pět minut hněteme. Následně vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme opět kynout, tentokrát dvě hodiny.

3

Poté těsto rozdělíme na tři kusy a z každého uděláme váleček. Ten následně smotáme buď do vánočky nebo do šneka. Přendáme na pomoučený plech, zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinku kynout.

4

Pak už jen stačí potřít vodou, posypat mákem a dát péct do trouby na 45 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept