Recept

Masový závin z listového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39446
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
400 g Fazole červené sterilované
400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
350 g Jehněčí maso mleté
1 polévková lžíce Kerblík
450 g Listové těsto
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 872kJ
20% Sacharidy 70 g
76% Tuky 57 g
33% Sodík 667 mg
62% Bílkoviny 35 g

Masový závin z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Listové těsto necháme rozmrazit. Jarní cibulku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hrášek a fazole vyndáme z konzervy a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, přidáme jarní cibulku, česnek, rajčátka, fazole, hrášek, 1 vejce, najemno nasekanou pažitku, kerblík, sůl, pepř a důkladně promícháme.

3

Z listového těsta vyválíme plát a na polovinu těsta rozprostřeme masovou směs a těsto překlopíme, konce přimáčkneme, celý závin potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut.

4

Po upečení závin nakrájíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept