Masový závin z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový závin z listového těsta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39446 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazole červené sterilované |
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
350 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kerblík |
450 g | Listové těsto |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 220,3mg |
Draslík | 890,1mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazole červené sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jehněčí maso mleté, Kerblík, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový závin z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto necháme rozmrazit. Jarní cibulku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hrášek a fazole vyndáme z konzervy a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, přidáme jarní cibulku, česnek, rajčátka, fazole, hrášek, 1 vejce, najemno nasekanou pažitku, kerblík, sůl, pepř a důkladně promícháme. |
3 | Z listového těsta vyválíme plát a na polovinu těsta rozprostřeme masovou směs a těsto překlopíme, konce přimáčkneme, celý závin potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut. |
4 | Po upečení závin nakrájíme a ihned podáváme. |