Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 107 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem
Celkový čas: | 107 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 77 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39448 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
10 g | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
300 g | Hovězí kližka |
600 g | Těstovinová rýže |
1,6 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1,4 g | Česnek |
4 g | Cibulka jarní |
3 ml | Omáčka sójová |
6 ml | Omáčka sojová světlá |
1 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 49,0mg |
Vláknina | 482,0mg |
Vitamín A | 70,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Těstovinová rýže, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibulku oloupeme, polovinu cibulky nakrájíme na proužky, zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno. |
2 | Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do vroucí vody na 30 minut. Po této době přisypeme do vývaru nasekanou cibulku a česnek a vaříme dalších 30 minut. Po hodině vaření, když je maso měkké, vývar odstavíme z ohně, scedíme ho přes utěrku a maso natrháme nebo nakrájíme po vláknech. |
3 | Válečky rýžového těsta rozvineme a nakrájíme je úhlopříčně na tenké plátky, dlouhé asi 4cm. Papriku nakájíme na proužky. Z vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na kosočtverečky. Do vroucího hovězího vývaru dáme plátky rýžového těsta. Když plátky vyplavou na povrch, okořeníme vývar sójovou omáčkou a solí, dále přidáme do vývaru sekanou cibulku a znovu povaříme. |
4 | Polévku podáváme horkou, ozdobenou kousky masa, omeletovými kousky a červenou paprikou. |