Recept

Jehněčí karé na portském víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39454
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice francouzská
800 g Jehněčí kotlety
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Šalotka
70 g Strouhanka
1 špetka Sůl
80 ml Víno portské
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 370kJ
11% Sacharidy 39 g
68% Tuky 51 g
30% Sodík 604 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jehněčí karé na portském víně postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Jehněčí karé nakrájíme na kotlety, očistíme, omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme olivový olej a jehněčí kotlety na něm zprudka opečeme. Z každé strany asi minutu.

2

Pánev s kotletami vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme dalších 10 minut. Poté kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi, ve které jsme pekli kotlety, šalotku orestujeme, podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a necháme svařit na poloviční množství. Přidáme máslo, oregano, osolíme, opepříme a promícháme.

4

Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.

5

Takto připravené jehněčí kotlety servírujeme na talíře a podáváme s omáčkou z portského vína.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept