Bylinková smetanová omáčka s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková smetanová omáčka s ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39455 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Libeček |
100 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Ředkvička |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 262,8mg |
Draslík | 253,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 194,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková smetanová omáčka s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky jemně nastrouháme. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
3 | Smetanu smícháme s mlékem, přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a necháme vychladit. |
4 | Ředkvičky rozdělíme do misek a přelijeme omáčkou. Každou porci doplníme uvařeným vejcem nakrájeným na dílky. |
5 | Podáváme jako studený předkrm. |