Kuřecí polévka s bílým jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s bílým jogurtem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39459 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
600 g | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Nudle vlasové |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 174,3mg |
Draslík | 354,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nudle vlasové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s bílým jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí maso naporcujeme a v hrnci s osolenou vodou vaříme spolu s oloupanou, celou cibulí a mrkví. Vzniklou pěnu odstraníme. |
2 | Když je maso měkké, polévku přecedíme a do vývaru zavaříme nudle. |
3 | Mrkev nadrobno nakrájíme, maso obereme z kostí a vše přidáme do polévky - cibuli nedáváme. Polévku odstavíme z plotny. |
4 | V misce rozšleháme vejce s jogurtem a trochou vývaru. Vlijeme do polévky a několikrát promícháme. Nakonec přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželku. |