Mrkvový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový krém
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3946 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
75 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 21,7mg |
Draslík | 312,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový krém postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, oškrábeme a omyjeme, nakrájíme na kostičky. Brambory a cibuli oloupeme a rovněž na kostičky nakrájíme. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo, osmahneme cibuli, přidáme brambory a mrkev a krátce podusíme. Zalijeme 1 litrem vody, ochutíme solí, pepřem a cca 12min povaříme. |
3 | Poté rozmixujeme. Vmícháme zakysanou smetanu, nakrájený kopr, podle potřeby ještě dochutíme a vmícháme na vločky nakrájené máslo. |
4 | Polévku ihned podáváme např. s toastem. |