Burákové sušenky - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burákové sušenky - recept pro psy
Burákové sušenky - recept pro psy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39460 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
10 g | Droždí |
3 polévková lžíce | Máslo arašídové |
150 g | Mouka špaldová |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vločky ovesné |
90 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 138,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Máslo arašídové, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka špaldová, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burákové sušenky - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme troubu na 170°C, plech vyložíme papírem na pečení. |
2 | V míse za pomoci hnětacích metlic smícháme mouku, nutriční kvasnice, vločky, arašídové máslo, vejce a za stálého hnětení přiléváme vodu. |
3 | Když se těsto nelepí, vyklopíme ho na vál posypaný moukou. |
4 | Z těsta vyválíme plát o síle cca 3 mm, za pomocí rádýlka vykrajujeme z plátu různé tvary, ty klademe na připravený plech. |
5 | Pečeme zhruba 20 minut do zlatova. |
6 | Sušenky stačí dostatečně vychladit na mřížce a můžeme je nabídnout pejskovi. |
Poznámka
Když se z čistého arašídového másla začne oddělovat tuk, vůbec to nevadí, stačí máslo zamíchat a můžeme ho i nadále používat. Arašídové (burákové) máslo používáme nesolené a neslazené.