Milánská drůbeží polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánská drůbeží polévka se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39461 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
100 g | Kapusta hlávková |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 604,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek, Kapusta hlávková, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánská drůbeží polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rozetřený česnek, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a omytá, nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme a zalijeme vývarem. |
2 | Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, hrášek a vsypeme propláchnutou rýži. Vše zvolna vaříme, až je zelenina úplně měkká a vsákne do sebe větší část vývaru. |
3 | Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. |