Vepřová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová polévka s bramborami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39464 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
50 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
10 g | Sůl |
250 ml | Vepřová krev |
200 g | Vepřové koleno |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Majoránka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová krev, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel, brambory a celer očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Do hrnce vložíme vepřové maso i s kostí, osolíme a vaříme nejméně půl hodiny. Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky, vložíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu s cibulí a bramborami, přilijeme vepřovou krev, ochutíme majoránkou, pepřem, česnekem, podle chuti dosolíme a dovaříme. |
3 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem. |