Recept

Vepřová polévka s bramborami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 39464
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Brambory
50 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
200 g Chléb celozrnný žitný
50 g Cibule
5 g Majoránka
50 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
10 g Sůl
250 ml Vepřová krev
200 g Vepřové koleno
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
9% Sacharidy 33 g
58% Tuky 44 g
67% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Vepřová polévka s bramborami postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel, brambory a celer očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Do hrnce vložíme vepřové maso i s kostí, osolíme a vaříme nejméně půl hodiny. Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky, vložíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu s cibulí a bramborami, přilijeme vepřovou krev, ochutíme majoránkou, pepřem, česnekem, podle chuti dosolíme a dovaříme.

3

Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept