Recept

Květáková polévka s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39465

Ingredience

4 polévková lžíce Hrášek mražený
1 ks Květák
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 283 mg
14% Bílkoviny 8 g

Květáková polévka s hráškem postup přípravy receptu:

1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku.

2

Očištěný, na růžičky rozebraný květák chvíli povaříme v osolené vodě a vývar zahustíme jíškou. Přisypeme hrášek a vaříme, až je květák měkký.

3

Nakonec vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutkem a ještě krátce povaříme.

4

Polévku dochutíme solí, špetkou muškátového květu a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept