Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39468 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí maso mleté |
80 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
3 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
130 ml | Vývar zeleninový |
100 g | Chléb toastový |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 216,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rajčata, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Chléb toastový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jogurt bílý, Libeček, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme na 10 minut do vody, poté toast vymačkáme. Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s toastovým chlebem, šalotkou, najemno nasekanou pažitkou, libečkem, vejci, hořčicí, solí, pepřem, mletou paprikou a vše důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme bochník. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a bochník sekané na něm ze všech stran opečeme. Poté sekanou vložíme do připraveného pekáčku, podlijeme troškou vody a pečeme 60 minut. |
3 | Rajče omyjeme, nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninovým vývarem a během pečení touto směsí maso podléváme. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou omáčku slijeme do menší misky, přidáme bílý jogurt, osolíme, opepříme. |
4 | Sekanou krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou. |