Recept

Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39468
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
600 g Hovězí maso mleté
80 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
3 ks Šalotka
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
130 ml Vývar zeleninový
100 g Chléb toastový
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 937kJ
11% Sacharidy 40 g
19% Tuky 14 g
29% Sodík 578 mg
79% Bílkoviny 44 g

Falešný zajíc s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Toastový chléb nakrájíme na kostičky a namočíme na 10 minut do vody, poté toast vymačkáme. Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Mleté maso smícháme s toastovým chlebem, šalotkou, najemno nasekanou pažitkou, libečkem, vejci, hořčicí, solí, pepřem, mletou paprikou a vše důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme bochník.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a bochník sekané na něm ze všech stran opečeme. Poté sekanou vložíme do připraveného pekáčku, podlijeme troškou vody a pečeme 60 minut.

3

Rajče omyjeme, nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninovým vývarem a během pečení touto směsí maso podléváme. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou omáčku slijeme do menší misky, přidáme bílý jogurt, osolíme, opepříme.

4

Sekanou krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept