Recept

Skopová polévka slovenská

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39469

Ingredience

100 g Cibule
100 g Kedlubna
100 g Mrkev kořen
3 g Muškátový květ
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
20 g Petržel kudrnka
80 g Pórek
150 g Rajčata
700 g Skopové hrudí
15 g Sůl
3 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
2% Sacharidy 6 g
48% Tuky 36 g
31% Sodík 611 mg
35% Bílkoviny 20 g

Skopová polévka slovenská postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel, kedlubnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky.

2

Do většího hrnce vložíme skopové maso i s kostí, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme 2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Z hladiny sebereme většinu tuku, do polévky přidáme zeleninu, ochutíme mletým muškátem, česnekem, dosolíme, dopepříme a dovaříme.

3

Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Poznámka

Můžeme zavařit játrovou nebo jinou zavářku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept