Skopová polévka slovenská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová polévka slovenská
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39469 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
100 g | Kedlubna |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Muškátový květ |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
80 g | Pórek |
150 g | Rajčata |
700 g | Skopové hrudí |
15 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 167,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kedlubna, Muškátový květ, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Skopové hrudí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová polévka slovenská postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel, kedlubnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky. |
2 | Do většího hrnce vložíme skopové maso i s kostí, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna vaříme 2 hodiny. Maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Z hladiny sebereme většinu tuku, do polévky přidáme zeleninu, ochutíme mletým muškátem, česnekem, dosolíme, dopepříme a dovaříme. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |
Poznámka
Můžeme zavařit játrovou nebo jinou zavářku.