Musaka s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka s cuketou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39471 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
3 ks | Cuketa |
400 g | Hovězí maso mleté |
1 špetka | Muškátový oříšek |
125 ml | Olej olivový |
300 ml | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 653,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 330,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Hovězí maso mleté, Muškátový oříšek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a na 30 minut odložíme stranou, aby pustily přebytečnou vodu. Jarní cibulku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a cibulku s česnekem na něm osmahneme, přidáme mleté hovězí maso a smažíme ještě asi 10 minut. Osolíme a opepříme. |
2 | Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k masu, podlijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, muškátový oříšek, na jemno nasekanou petrželku, promícháme a sundáme se sporáku. |
3 | Na další pánvi rozpálíme olivový olej a plátky cukety na něm z obou stran osmažíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymažeme a střídavě plníme opečenými plátky cukety a směsí s mletým masem. Poslední vrstvou budou plátky cukety. Přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme na 45 minut zapéct do trouby. |
4 | Po upečení ihned servírujeme. |