Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39471
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
3 ks Cuketa
400 g Hovězí maso mleté
1 špetka Muškátový oříšek
125 ml Olej olivový
300 ml Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
4 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 634kJ
15% Sacharidy 53 g
75% Tuky 56 g
14% Sodík 272 mg
65% Bílkoviny 37 g

Musaka s cuketou postup přípravy receptu:

1

Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a na 30 minut odložíme stranou, aby pustily přebytečnou vodu. Jarní cibulku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a cibulku s česnekem na něm osmahneme, přidáme mleté hovězí maso a smažíme ještě asi 10 minut. Osolíme a opepříme.

2

Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k masu, podlijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, muškátový oříšek, na jemno nasekanou petrželku, promícháme a sundáme se sporáku.

3

Na další pánvi rozpálíme olivový olej a plátky cukety na něm z obou stran osmažíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymažeme a střídavě plníme opečenými plátky cukety a směsí s mletým masem. Poslední vrstvou budou plátky cukety. Přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme na 45 minut zapéct do trouby.

4

Po upečení ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept