Chlebová polévka s rajčaty a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s rajčaty a pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39473 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
6 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
750 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,2mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s rajčaty a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej a přihodíme na kousky nakrájenou cibuli. Tu osmažíme dozlatova, přidáme pórek, nadrcený česnek a chilli. Dusíme dalších pět minut. |
2 | Nyní vmícháme rajčata, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lehce osolíme a vaříme zhruba 30 minut. Chléb nakrájíme na kostičky, zamícháme do polévky a vaříme dalších 10 minut, dokud se chléb nerozmočí. |
3 | Na závěr přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |