Brambory s jehněčím masem a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s jehněčím masem a ovocem
Brambory s jehněčím masem a ovocem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
50 g | Brusinky sušené |
2 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
600 g | Jehněčí maso |
200 g | Kompot meruňkový |
1 ks | Máta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 120,6mg |
Draslík | 795,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 817,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kompot meruňkový, Máta, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Cibule červená, Hrozinky, Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s jehněčím masem a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Scedíme a odložíme stranou. |
2 | Červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Konzervovaná rajčata scedíme a nakrájíme na kostky. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl, pepř, oregano, rajčata a vše dusíme asi 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem, červeným vínem a ještě 10 minut dusíme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory a vše dusíme dalších 15 minut. |
4 | Meruňky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Brusinky a hrozinky omyjeme a společně s nudličkami z meruněk vložíme ke směsi do pánve. Promícháme a ještě 10 minut podusíme. |
5 | Servírujeme na připravené talíře a zdobíme snítkou máty. |