Recept

Brambory s jehněčím masem a ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39474
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
50 g Brusinky sušené
2 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Hrozinky
600 g Jehněčí maso
200 g Kompot meruňkový
1 ks Máta
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 705kJ
14% Sacharidy 50 g
86% Tuky 64 g
16% Sodík 327 mg
41% Bílkoviny 23 g

Brambory s jehněčím masem a ovocem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Scedíme a odložíme stranou.

2

Červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Konzervovaná rajčata scedíme a nakrájíme na kostky.

3

Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl, pepř, oregano, rajčata a vše dusíme asi 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem, červeným vínem a ještě 10 minut dusíme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory a vše dusíme dalších 15 minut.

4

Meruňky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Brusinky a hrozinky omyjeme a společně s nudličkami z meruněk vložíme ke směsi do pánve. Promícháme a ještě 10 minut podusíme.

5

Servírujeme na připravené talíře a zdobíme snítkou máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept