Recept

Játrová polévka se smetanou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39476
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Cibule
250 g Játra hovězí
50 g Kedlubna
250 g Kosti hovězí řídké
40 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
150 g Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
1700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 318kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
36% Sodík 728 mg
42% Bílkoviny 24 g

Játrová polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel a kedlubnu očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, játra umeleme.

2

Do hrnce vložíme hovězí kosti, zalijeme vodou a povaříme alespoň 40 minut. Kosti vyndáme, do vývaru vložíme pokrájenou zeleninu s cibulí, mletá játra, ochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým muškátem a necháme vařit.

3

V pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a polévku zahustíme. Dovaříme a již mimo oheň zjemníme smetanou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept