Recept

Listové košíčky s mletým jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39485

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
4 ks Cibulka jarní
300 g Jehněčí maso mleté
1 ks Lilek
300 g Listové těsto
2 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
6% Sacharidy 23 g
38% Tuky 28 g
3% Sodík 60 mg
24% Bílkoviny 14 g

Listové košíčky s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto necháme rozmrznout. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a lilek omyjeme, očistíme a nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

Na pánvi rozpálíme 20 g másla a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme oregano, zeleninu a vše asi 5 minut dusíme. Nakonec přimícháme najemno nasekanou petrželku.

3

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Z listového těsta vyválíme tenký plát, který rozdělíme na 8 čtverců. Každý ze čtverců vložíme do zapékacích formiček vymaštěných máslem a plníme masovou směsí.

4

Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a na každý košíček položíme dvě poloviny cherry rajčátek. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, poté košíčky posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme ještě 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept