Zeleninovo masité pamlsky - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninovo masité pamlsky - recept pro psy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39486 |
Ingredience
50 g | Hovězí maso mleté |
140 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Passata (drcená rajčata) |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Sýr ementálského typu |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Vločky ovesné |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 254,1mg |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 47,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Petržel - nať, Sýr ementálského typu, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninovo masité pamlsky - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 °C, plech na pečení vyložíme papírem. |
2 | V míse smícháme mouku, vločky, nasekanou petrželku, strouhaný sýr, rajčata, vejce a maso, které jsme na olivovém oleji opekli a zbavili přebytečné vody a nechali důkladně vychladnout. |
3 | Za stálého míchání přiléváme vodu, hlídáme, aby se těsto nestalo příliš řídkým. |
4 | Když se těsto nelepí, přendáme jej na vál posypaný moukou. Těsto vyválíme na plát o šíři cca 4 mm, plát propíchneme několikrát špičkou nože. |
5 | Pomocí rádýlka či nože vykrajujeme různé tvary, ty klademe na plech a pečeme zhruba 30 minut. |
6 | Hotové tvary přendáme na mřížku a necháme dostatečně vychladnout. |
Poznámka
Petržel obsahuje minerální látky - vápník, hořčík a železo, také vitamíny A, B, C.