Recept

Hovězí závitky s paprikou a sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39488
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
600 g Hovězí plec
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
5 dkg Šunka parmská
8 ks Švestky sušené
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,314 kcal
Kilojoule 5 498kJ
74% Sacharidy 268 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 432 mg
90% Bílkoviny 51 g

Hovězí závitky s paprikou a sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Hovězí plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého plátku vkládáme po jednom plátku parmské šunky, dvou sušených švestkách a pak maso zavineme a převážeme kuchyňskou nití. Takto připravíme 4 závitky.

2

Na pánvi rozpálíme olej a hovězí závitky a na něm osmahneme. Zapékací misku vymažeme a vložíme do ní osmažené závitky.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

4

Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kostky. Na pánvi, ve které jsme smažili závitky, osmahneme jarní cibulku společně s paprikou, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme kerblík, med, promícháme a necháme projít varem.

5

Připravenou zeleninovou směs přidáme do zapékací misky k závitkům a 30 minut pečeme v předehřáté troubě. Poté ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept