Recept

Hovězí řízečky na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39490

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
600 g Hovězí plec
200 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
6 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 597kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 284 mg
77% Bílkoviny 43 g

Hovězí řízečky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme, opepříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a hovězí řízečky na něm osmažíme. Poté maso z pánve vyjmeme a odložíme stranou.

2

Na pánvi rozpálíme zbytek másla a osmahneme na něm jarní cibulku, zaprášíme moukou, přilijeme portské víno, hovězí vývar a necháme projít varem. Omáčku povaříme na mírném ohni 10 minut.

3

Do omáčky přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, vložíme do ní hovězí řízečky a ještě asi 5 minut zahříváme.

4

Podáváme s uvařenou rýží a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept