Hovězí řízečky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízečky na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
600 g | Hovězí plec |
200 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 711,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízečky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme, opepříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a hovězí řízečky na něm osmažíme. Poté maso z pánve vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Na pánvi rozpálíme zbytek másla a osmahneme na něm jarní cibulku, zaprášíme moukou, přilijeme portské víno, hovězí vývar a necháme projít varem. Omáčku povaříme na mírném ohni 10 minut. |
3 | Do omáčky přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, vložíme do ní hovězí řízečky a ještě asi 5 minut zahříváme. |
4 | Podáváme s uvařenou rýží a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |