Masovo-zeleninový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masovo-zeleninový závin
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39492 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
70 g | Houby čerstvé |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Jehněčí maso mleté |
300 g | Listové těsto |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 293,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jehněčí maso mleté, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Tabasco, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Listové těsto, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masovo-zeleninový závin postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku a česnek očistíme a nadrobno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme melté jehněčí maso a smažíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat. |
2 | Do pánve k mletému masu přidáme mrkev, houby a 5 minut dusíme. Poté přimícháme hrášek, najemno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, tabasco a promícháme. |
3 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
4 | Z listového těsta vyválíme plát, rozdělíme ho na polovinu a plníme masovo-zeleninovou směsí. Těsto zavineme jako štrůdl, na koncích dobře upevníme, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. |
5 | Po upečení záviny překrojíme podélně na polovinu a servírujeme na připravené talíře. |