Recept

Masovo-zeleninový závin

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39492
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
70 g Houby čerstvé
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
200 g Jehněčí maso mleté
300 g Listové těsto
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
10% Sacharidy 35 g
166% Tuky 124 g
9% Sodík 180 mg
30% Bílkoviny 17 g

Masovo-zeleninový závin postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku a česnek očistíme a nadrobno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme melté jehněčí maso a smažíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat.

2

Do pánve k mletému masu přidáme mrkev, houby a 5 minut dusíme. Poté přimícháme hrášek, najemno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, tabasco a promícháme.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

4

Z listového těsta vyválíme plát, rozdělíme ho na polovinu a plníme masovo-zeleninovou směsí. Těsto zavineme jako štrůdl, na koncích dobře upevníme, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

5

Po upečení záviny překrojíme podélně na polovinu a servírujeme na připravené talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept