Špenátová omeleta se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová omeleta se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39498 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo jihočeské |
5 g | Slanina vepřová |
200 g | Špenát listový čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
Omeleta | |
---|---|
1 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 492,4mg |
Draslík | 814,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová omeleta se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Na pánev dáme na kostky nakrájenou slaninu, osmažíme a přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou cibuli, přimícháme umytý a nasekaný špenát, rozmačkaný česnek, zalijeme vodou a podusíme asi 20 minut. |
2 | Omeleta: Do mísy rozklepneme celé vejce, rozšleháme, osolíme, opepříme, vylijeme na pánev s rozehřátým olejem, okraje omelety nadzvedáme, aby se neopečené vejce dostalo na dno pánve a upeklo. Na upečenou omeletu dáme připravený špenát a chvilku ještě pečeme. Potom omeletu přeložíme druhou půlkou a přendáme z pánve na talíř. |
Poznámka
Plněnou omeletu servírujeme teplou na teplém talíři, posypanou nasekanou petrželkou.