Recept

Zapečená špenátová mísa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39501

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Máslo jihočeské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Strouhanka
140 g Sýr Niva 50% - tavený
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 677kJ
4% Sacharidy 14 g
70% Tuky 53 g
34% Sodík 685 mg
53% Bílkoviny 30 g

Zapečená špenátová mísa postup přípravy receptu:

1

Do pánve na roztopené 40 g másla dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, přidáme umyté a nasekané špenátové listy, které dusíme 15 minut do jejích změknutí.

2

Na jiné pánvičce rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce, osolíme, opepříme a stálým mícháním připravíme smaženici, kterou smícháme s připraveným špenátem.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vysypeme špenátovou směs, do které přidáme ještě na malé kostky nakrájený sýr. Mísu vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 20 minut.

Poznámka

Špenátovou mísu podáváme teplou s opečenou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept