Zapečená špenátová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená špenátová mísa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39501 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo jihočeské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
140 g | Sýr Niva 50% - tavený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 937,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Sýr Niva 50% - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená špenátová mísa postup přípravy receptu:
1 | Do pánve na roztopené 40 g másla dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, přidáme umyté a nasekané špenátové listy, které dusíme 15 minut do jejích změknutí. |
2 | Na jiné pánvičce rozpálíme 20 g másla, rozklepneme celé vejce, osolíme, opepříme a stálým mícháním připravíme smaženici, kterou smícháme s připraveným špenátem. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vysypeme špenátovou směs, do které přidáme ještě na malé kostky nakrájený sýr. Mísu vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 20 minut. |
Poznámka
Špenátovou mísu podáváme teplou s opečenou bagetou.